Tips om backlinks te verkrijgen

Natuurlijk zijn er ook manieren om op een “eerlijke” manier aan backlinks te komen; manieren die door Google niet worden afgekeurd en vaak erg effectief zijn.

Infographics

Wanneer je een hele strakke infographic maakt en mensen toestaat om deze over te nemen voor hun eigen website, is de kans erg groot dat – wanneer ze hem gebruiken – ze daar een linkje naar jouw pagina bij plaatsen. Dit is een gratis backlink die je ontvangt omdat mensen je content waarderen! Omdat wij de beroerdste niet zijn, vind je hier een SEO-infographic (bron: Search Engine Journal).

Een (mooie) infographic is een typische vorm van content die snel gedeeld wordt, en dus voor veel exposure en gratis backlinks kan zorgen.

Controversiële onderwerpen

Wat ook vaak werkt, is het schrijven over controversiële onderwerpen of het geven van een ongenuanceerde mening. Ook de mensen die het er niet mee eens zijn zullen vaak naar jouw artikel linken wanneer ze op hun eigen blog op jouw verhaal reageren.

Hoewel dit een zeer effectieve techniek kan zijn, raad ik je aan om hier niet té veel gebruik van te maken.

Participeer in de “community”

Wanneer je op forums en discussiegroepen bijdraagt aan de gemeenschap binnen jouw vakgebied, zullen mensen je sneller gaan waarderen, als autoriteit gaan zien en dus ook sneller naar je website linken.

Lijstjes

Ook erg populair zijn artikelen of blogposts met lijstjes over een bepaald onderwerp. Denk hierbij aan artikelen als “Beste responsive WordPress-themes van 2013″ of “25 tips om af te vallen”, etcetera.

Video’s

Ook het uploaden van een video waarin je iets uitlegt, of iets origineels doet, kan je veel backlinks opleveren.

Tips van Matt Cutts

Matt Cutts heeft ook nog wat tips voor je om gratis en eerlijk backlinks te verkrijgen. In onderstaande video legt hij uit hoe hij het zelf zou aanpakken. Een aantal van zijn tips heb je hierboven al zien langskomen.

Laatste tip

En tot slot, een laatste tip:

Maak het makkelijk om naar je content te linken!! Wanneer je bijvoorbeeld een infographic hebt gemaakt, geef mensen dan bijvoorbeeld direct de HTML-code om hem op hun eigen website te “embedden”. Een goed voorbeeld hiervan vind je op deze pagina van Elegant Themes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *