Duplicate Content, kopieer geen teksten van andere websites!

Het kopiëren van teksten van andere websites wordt door Google niet gewaardeerd. Dit heet “duplicate content“. Wanneer er op je website pagina met exact dezelfde tekst als een andere pagina staat, zal Google in de regel slechts één pagina goed indexeren. Hetzelfde geldt wanneer twee pagina’s op dezelfde website precies dezelfde titel hebben.

Dubbele titel

Ook wanneer er twee totaal verschillende teksten op twee verschillende pagina’s staan, is het van belang dat de titels van de pagina’s niet identiek zijn. Ook dit ziet Google als duplicate content. Zorg er dus voor dat iedere pagina op je website een unieke titel heeft, en het liefst ook een unieke meta-beschrijving.

Dubbele content

Wanneer je op je eigen website twee pagina’s hebt met precies dezelfde content, heeft dit meestal geen vergaande gevolgen; Google zal één van de twee pagina’s minder goed indexeren of zelfs helemaal niet in de zoekresultaten opnemen.

Wanneer je teksten van een andere website kopieert loop je wel risico. Google kan je hele website hier een penalty voor geven. Let dus op!

Het kan geen kwaad om een andere website te citeren, maar vermeld dan altijd de bron met een linkje naar de bron, en zorg dat de rest van je pagina wel unieke teksten bevat.

ARTIKEL WORDT VERVOLGD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *