Linkverkoop; geld verdienen met je Pagerank

Wanneer je website een hoge Pagerank heeft, kun je geld verdienen door links te verkopen op je website. Dit is vaak ook de reden dat veel webmasters een hoge pagerank willen; er valt geld mee te verdienen!

Links verkopen; Google’s standpunt

Google is fel tegen de verkoop van links die Pagerank doorgeven. Je mag dus gerust links verkopen, maar deze moeten dan voorzien worden van het nofollow-attribuut, zodat Google de link niet volgt én geen Pagerank doorgeeft.

Toch is voor veel website-eigenaren een nofollow-link niet rendabel. Het levert hooguit wat bezoekers op vanaf de website waar de link staat, maar aangezien Google de link negeert, zal je website geen hogere positie behalen in de zoekmachines.

 

Veel webmasters lappen de regels van Google dan ook aan hun laars; met nofollow-links valt eigenlijk geen geld te verdienen, en dus worden er dofollow-links verkocht op websites met een hoge Pagerank.

Toch links verkopen?

Wanneer je website een hoge Pagerank heeft en je geen andere manieren kunt bedenken om geld te verdienen, kun je er natuurlijk voor kiezen om tóch links te verkopen. Je loopt dan het risico dat Google je een penalty geeft.

Veel websites die dofollow-links verkopen zetten de links dan ook neer op een manier waarop niet duidelijk is of er voor de links betaald is. De links staan dus niet onder een kopje als:

  • Sponsors
  • Betaalde links (“paid links”)

Vaak wordt er gekozen voor een subtielere benadering, die in het midden laat of er voor de links betaald is:

  • Partners
  • Interessante links
  • Handige bronnen

Mijn mening

Mijn eigen standpunt is; verkoop geen links. Wanneer je een populaire website hebt met veel bezoekers uit Google, wil je geen penalty riskeren zodat je links kunt blijven verkopen voor een paar tientjes. Er zijn veel betere manieren om geld te verdienen met een goed lopende website, zoals AdSense, affiliate marketing en de verkoop van banners en/of advertorials.

Er zijn echter genoeg webmasters die een website hebben met nauwelijks bezoekers, maar wél Pagerank. In zo’n geval kies je er zelf voor om het risico te nemen en “gewoon” links te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *