Websites met Pagerank 10

PageRank is één van de algoritmen die Google gebruikt om de populariteit van een website of webpagina te bepalen. Meer over Pagerank lees je in het artikel over Pagerank.

 

De hoogste (toolbar) Pagerank die je kunt hebben is Pagerank 10. Er zijn niet heel veel websites die Pagerank 10 hebben. Facebook.com heeft bijvoorbeeld Pagerank 9, net als Apple.com.

Bekende websites met Pagerank 10

Tóch is er een aantal websites met Pagerank 10. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk Twitter.

 

Naast Twitter hebben een aantal overheden een Pagerank van 10. Neem bijvoorbeeld de website van de Amerikaanse regering (usa.gov). Ter vergelijking: in Nederland heeft Rijksoverheid.nl “slechts” Pagerank 8.

Een andere bekende website met Pagerank 10 is de website van AddThis, een dienst waarmee je gemakkelijk social media-knoppen aan je website kunt toevoegen. Wanneer je AddThis gebruikt om die knoppen aan je website toe te voegen, staat er bij die knoppen vaak een linkje naar AddThis.com. Hierdoor heeft AddThis maar liefst 1,3 miljard (!) backlinks van meer dan 800 duizend verschillende websites.

Ook de European University Association (eua.be) heeft Pagerank 10.

Websites die voorheen Pagerank 10 hadden

Websites zoals Facebook.com en de website van de Verenigde Naties hadden voorheen ook Pagerank 10, maar zijn weer gedeeld naar Pagerank 9. Ook Google.com heeft Pagerank 10 gehad, maar staat nu op Pagerank 9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *